40 tonna hulladék kerül a Dunába az osztrák szakaszon


2013-ban 6 héten át tartott a Duna teljes egészére kiterjedő nemzetközi vizsgálat, amelyben 20 tudós vett részt, és 2400 kilométeres szakaszon, 14 országban, 68 állomáshelyen vizsgálta a Dunát.

Fürdőzés Balatonfüreden


Balatonfüred kétségkívül a balatoni régió legrégebbi üdülőhelye, amely évről-évre fürdőzni vágyók ezreit vonzza. Ez a vidék rendkívül régi múltra tekint vissza, hiszen annak idején már az ősember is lakta. Első ismert lakói azonban a rómaiak voltak, hiszen számos síremlék és épületrom utal jelenlétükre.

Sokba kerülhet a síneken áthajtani pirosban


Nagyon sokat kockáztat az, aki áthajt a piroson a vasúti közlekedésnél Magyarországon, körülbelül 60 ezer forintos büntetésre számíthat. Előreláthatólag a MÁV 180 átjáróba fog kamerákat telepíteni és mindezt 2015-ig tervezik megtenni. Tehát azt elmondhatjuk, hogy a MÁV180 helyen teszi még biztonságosabbá az átjárást a vasúti síneknél, így biztonságosabb lesz a közlekedés. A kamerával felvett adatok a rendőrséghez fognak kerülni így, ha bármi történik, azonnal felhasználhatóak lesznek a felvételek.

Munkakeresés online


Munkát keres már egy ideje, de egyelőre még csak vissza sem szóltak egyetlen leadott önéletrajz kapcsán sem? Sokan tapasztalják a helyzettel járó stresszt és kudarcokat, pedig jobban belegondolva, ez napjainkban hazánkban teljesen természetesnek számít. Hiába a jó diploma, a néhány éves gyakorlat, és a magabiztos hozzáállás, ha túlképzettség van, és a munkaadók akár 30-40 ideális jelölt közül választanak ki egyet.

Parajd és környéke


Ez a csodálatos település Székelyudvarhelytől mindössze 38 km-re fekszik. Neve a magyar paraj főnévből eredeztethető. Egyik legnagyobb különlegessége a sóbánya, amely hatalmas sócsarnokokkal rendelkezik, s ahol elsősorban a légúti megbetegedésben szenvedők találhatnak gyógyírt.

Ki mennyit adózik Európa szerte?


Hazánk élen jár az adóterhek növekedését illetően nem csak az Uniót, de egész Európát illetően még abban a viszonylatban is, hogy az Uniós tagállamok részéről beszedett adó tekintetében 38,8 százalékról 39,4-re nőtt a hazai GDP a 2011 és 2012 között eltelt időszakban. Ehhez képest az egész euro zónát nézve ebben az intervallumban az adóterhek GDP-hez képesti aránya 40,4 százalékra nőtt 39,5 százalékról. Sajnos arra lehet számítani, hogy Magyarországon ez az adóteher növekedés nem fog megállni.