Biztosítás cukorbetegek részére


Meglepő fordulat a cukorbetegségben szenvedők számára az új biztosítás. A biztosítók nagy része túlzott kockázatként kezelték eddig a cukorbetegséget most mégis kifejlesztenek egy biztosítási terméket kifejezetten cukorbetegek számára. A biztosítás lényege, hogy a biztosító a cukorbetegség súlyos szövődményeinek kialakulása esetén fizet. Minden bizonnyal ez kifejezetten jó hír a Magyarországon élő közel 800 ezer cukorbeteg számára.


A cukorbetegségnek rengeteg szövődménye van, mint a vakság, veseelégtelenség, és az érszűkület. A Magyarországon végzett évi közel 5000 amputáció felének okozója is ez a betegség. A betegségben szenvedőkre jelenleg Magyarországon csak a gyógyszer gyártók gondolnak. Az életbiztosítással foglalkozó biztosító társaságok szinte mindegyike elutasítja a cukorbetegek ajánlatait, pedig pont ezeknek a betegeknek lenne az életbiztosításra a legnagyobb szükségük. Fontos lenne számukra, hiszen ezeknél a betegeknél magasabb a halálozási ráta, és sokkal nagyobb az élet folyamán az anyagi terhük. A Dimenzió Biztosító úgy néz, ki szakít a hagyományokkal. Eddig a cukorbetegek nem tudtak, vagy csak nagyon magas felárral tudtak életbiztosítást kötni. A biztosító társaság az új termékkel a cukorbetegség szövődményeire összpontosít, tehát ezek kialakulása esetén térítene.

A biztosító társaság vezetője elmondta, hogy az új termék kifejlesztésére a rengeteg szülői megkeresés adott lendületet. Sokan kerestek életbiztosítási lehetőséget, a cukorbeteg gyermekeik számára még a kezdeti stádiumban, sikertelenül.  A Dimenzió nem először fejleszt ki olyan terméket, melyre nagy igény lenne a piacon, de a biztosítók többsége nem vállalja a kockázatot. Nemrég a társaság piacra dobott egy életbiztosítási terméket, mely kifejezetten az 50 év felettieknek szólt. A módozat első sorban az idősebbek igényeihez, és élethelyzeteihez igazodva nyújt biztosítási megoldást.